Offshore investeringer: sprede risikoen hjælper søvn
Verdens økonomier stadig danse til forskellige melodier og har forskellige boom og bust cykler, der har tendens til at udligne hinanden, selvom forskellene bliver mindre. Som et resultat, kan internationale aktier give diversificering for en portefølje tung i amerikanske aktier.
Mellem juni 1997 og oktober 1998, for eksempel, Japans Nikkei-indekset mistede næsten 40%, men europæiske markeder gjorde godt på grund af kontinentale økonomisk union. USA-stil virksomhedernes omstruktureringer begyndte også at afbetale. Én region succes afbalanceret hinandens fejl at få sit finansielle hus i orden.
Der har været mindre forskelle mellem regioner mere for nylig. Alligevel foreslår vi den forsigtige investor ikke kan råd til at ignorere oversøiske markeder. De nu repræsenterer nogle 44% af verdens markedsværdi, op fra 25% ca 30 år siden. Internationale bestande kan levere solid diversificering for en portefølje af stærkt investeret i amerikanske aktier.
Valutakurser tilføje en ekstra smag til udenlandske investeringer. Udsving kan tilføje til eller aflede opmærksomheden fra overskud eller tab. Institutionelle investorer og andre betale betydelige opmærksomhed på denne faktor. Når den amerikanske dollar værdsætte mod den japanske yen, strømmede milliarder af dollars ud af landet og ind i amerikanske aktier og obligationer, forværring af den økonomiske krise i Japan. Pengene begyndte at flyde ud igen når valuta værdiansættelse begyndte at vende. Amerikanerne så deres investeringer i Japan værdsætter derefter, selv når bestandene forblev i frigear.
Fonde, der investerer i udlandet kan inddeles i fire grundlæggende kategorier: verden, internationale, nye marked og land specifikke. Diversificering er nøglen til indeholdende risiko. Og ja, en god fond manager hjælper, også. Forskningen er knappe og udenlandske virksomheder, bortset fra nogle i Canada, er vanskeligt for individuelle investorer til at holde styr på deres egne.
Verden midler er de mest forskelligartede af de fire kategorier. De, som navnet antyder, at investere hvor som helst i verden, herunder USA Som et resultat, tilbyder de ikke så stor spredning som en god international fond. Nogle har 60% eller mere af deres bedrifter i USA
Verden midler har tendens til at være de sikreste udenlandske aktieinvesteringer, men kun fordi de typisk lean på bedre kendte amerikanske aktier. Bare undersøge portefølje omhyggeligt for at sikre de ikke efterligner dine amerikanske bedrifter. Midler investeret i små til mellemstore virksomheder er usandsynligt at duplikere komponenten udenlandske investeringer af indenlandske midler.
Udenlandske midler, på den anden side investerer primært uden for USA Uanset om de er relativt sikkert eller risikabelt, afhænger af de lande, de investerer.
Rådgivning: Vælg en fond med den bedste balance mellem lande og regioner, eller være meget sikker på, at lederen har en god post om at flytte ind og ud af regioner rentabelt.
Landespecifikke midler investere i et enkelt land eller område. Denne type af koncentration gør dem særligt flygtige – især dem, der investerer i nye markeder. Hvis du vælger det rigtige land på det rigtige tidspunkt, kan afkastet være betydelige. Få det galt og kigge efter dit hoved skal udleveres til dig på et sølvfad. Disse midler er for de fleste sofistikeret investorerne kun.
Emerging markets midler er det mest flygtige, investeret i ubebyggede områder underlagt politisk omvæltning, valutarisiko og korruption. Disse økonomier, som Argentinas i 2002, kan skjule; regeringerne kan falde eller blive omstyrtet. På den anden side har disse regioner enormt vækstpotentiale. Tilføjer en lille overbrusning af nye markeder eksponering til din portefølje kunne tjene til at mindske nedgange i amerikanske markeder – men de er for langsigtede investorer kun, dem, der kan vente til faldne markeder at inddrive.
Som altid, selvfølgelig de største risici bære det største potentiale for udestående belønninger; du har simpelthen brug for nerver af stål. Den bedste fremgangsmåde er at sprede godt og sove trygt om natten.